Hold dig helt fra vand som elektriker!

Hold dig helt fra vand som elektriker!

Det er faktisk så meget barnelærdom, at man dårligt nok gider forklare folk det på elektrikerskolen, at de ikke skal blande elektricitet med vand.

Vand er en god leder af vand, og befinder man sig i noget vådt miljø eller ligefrem er helt nedsunket i vand, hvor der løber meget elektricitet igennem, så skal man ikke regne med at overleve længe. Man vil nok brænde op først og få et hjertestop, før man dør af at drukne.

Nu er det jo heldigvis de færreste elektrikeropgaver, der foregår på åbent vand eller skal ordnes, mens et skib er ved at synke, men når man er blevet mere og mere rutineret som elektriker, så glemmer man måske løbende, at det der vand egentlig ikke er så godt at blande sammen med elektricitet.

Men vand er jo udgangspunkt for livet, det regner meget i Danmark, og selv kroppen består jo at store mængder vand, så det kan være svært at undgå at få blandet elektricitet sammen med vand, men man skal helst forsøge at undgå det helt som elektriker.

Skulle du være i tvivl, om man må blande vand med elektricitet, så kan du da spørge eksperterne https://el-hjoernet.dk/elektriker-rodovre/ ?

Så her kommer lige nogle gode råd til dig som elektriker, hvordan du undgå, at du får blandet for meget vand sammen med elektricitet, for det kan være svært at se, at der ligefrem er tale om vand.

Nogle gange kan det nemlig være en høj fugtighed i sig selv, der kan være skadelig, mens man andre gange måske er lidt våd, uden man tænker over det.

Griber man sig for eksempel til en el-opgave, lige efter man har vadet gennem et regnvejr, så skal man lige lade sig tørre ned, inden man arbejder med opgaven.

Har man lige tabt noget vandholdigt eller drukket noget væske, så man har lidt på hænderne, i mundvigen eller fingrene, så skal man også lige tørre sig bagefter.

Published by