Sådan arrangerer du en begravelse

10 november 2021 Steffen Pedersen

advertorial

På et eller andet tidspunkt i vores liv, kommer vi til at skulle tage afsked med vore kære. Vi skal alle herfra, før eller siden, så det er ikke noget man kan undgå, selvom man selvfølgelig gerne ville. Dette betyder også, at det er sandsynligt at man kommer til at skulle planlægge en begravelse, før eller siden.
I denne artikel giver vi dig et par gode råd, til hvad man skal huske på, når man skal arrangere en begravelse.

image

Find en bedemand

Det første du bør gøre, hvis du skal stå for planlægningen af en begravelse, er at finde en bedemand. Der er mange ting man selv kan stå for, men der er nogle ting som kun en bedemand, kan være behjælpelig med. Det drejer sig f.eks. om afhentning og transport af den afdøde, ligesom klargøring inden selve begravelsen. En bedemand kan også hjælpe dig med andre detaljer, hvis du ikke lige ved hvor du skal starte. Du kan også læse mere her: https://www.heaven.nu/ 

Find en kirke eller et kapel

Alt efter hvilken type ceremoni man ønsker, enten en traditionel begravelse eller en bisættelse, så skal man finde et sted den skal foregå. Det nemmeste vil være at kontakte den kirke, som afdøde hører til. Dette kan man gøre ved at kontakte præsten i den pågældende kirke og aftale en dato for hvornår begravelsen skal finde sted.

Find et sted til gravøl

Når selve begravelsen er overstået, er traditionen at man mødes, familie og venner til afdøde, og får en kop kaffe og et stykke kage, mens man trøster hinanden og deler alle sine minder og oplevelser med den afdøde. Det kan man selvfølgelig godt gøre derhjemme, men hvis afdøde havde en stor familie og mange venner, så er det en god idé at finde et sted, der har plads til alle. Det kan også være rart, at nogle andre kan tage sig af serveringen.

Flere Nyheder