Tag et kursus og lær at brygge øl

22 marts 2021 Lotte Hindsberg

Har du fået lyst til at lære selv at brygge øl, er der flere muligheder for at komme i gang. Du kan tage et kursu,s som typisk tager en eftermiddag og lidt af aftenen, og så er du i princippet klar til at brygge din egen basisøl. Derefter er det blot at prøve sig frem og se hvordan de forskellige ingredienser arbejder sammen. Det er selvfølgelig også muligt at se videoer eller læse sig til mere viden omkring ølbrygning.

Selve kunsten at brygge øl har i Danmark og resten af Europa været kendt i mere end 5000 år. På verdensplan har man kendt til ølbrygning i omkring 8000 år. 

Kvinderne bryggede øllet

I dag tænker de fleste på en mand når snakken falder på en brygger, men det er kun de sidste par århundrede at det har været mænd der har stået for ølbrygningen. Ellers har det været en del af kvindernes opgave at brygge huset øl. Det var helt almindeligt at man bryggede sin egen øl og ikke købte den.

Det var heller ikke en hel lille opgave, for det har været helt almindeligt at drikke op til 5 liter øl dagligt. Efter dannelsen af Danmarks første øl laug blev det mere almindeligt at købe øl, dog kun i byerne. På landet bryggede man stadig sin egen øl og en hver pige med planer om at blive gift viste hvordan.

I dag har man indtil for få år siden været vant til at købe sine øl, men som der kom flere og flere små microbryggerier og danskerne havde smagt andre former for øl i udlandet, når de har været på ferie i udlandet steg interessen for ølbrygning. Det er også en hobby hvor alle kan være med. Du kan være den vildeste nørd helt ned i de mindste tekniske detaljer eller du kan nøjes med at brygge en god basisøl.

Flere Nyheder